Звіт діяльності асоціації за 2015 рік.

Звіт  громадської організації «Україно-Американська асоціація працівників вищої школи» за 2015 рік.

Не державна та не прибуткова організація «Україно-Американська асоціація працівників вищої школи» зареєстрована в Україні в березні 2015 року.

Головна мета асоціації – об’єднати працівників та адміністраторів вищих навчальних закладів, науковців, публічних діячів та інших осіб для роботи в напрямку персонального зростання та поширення іноваційних методів в реорганізації системи вищої освіти в Україні.

За 2015 рік ряди асоціації поповнилися 41 членом, які представляють професорсько-викладацький склад вищих навчальних закладів із більшості областей України.

Сьогодні активісти громадської організації беруть участь у розробці та реалізації різних освітніх проектів і програм, спрямованих на формування нового культурно-освітнього простору в Україні, підтримку проектів і програм міжнародного співробітництва в галузі вищої освіти.

Впродовж 2015 року асоціацією разом із американською організацією www.icea.us проведено 3 культурно-освітні програми для юристів, керівників муніципальних департаментів, працівників правоохоронних та фіскальних органів, нотаріусів, фінансистів, економістів та керівників підприємств України в містах Маямі, Атланта, Чикаго (Сполучені Штати).

Основною метою проведених програм стало ознайомлення з американською системою муніципального управління, з системою юриспруденції, економічного розвитку, фінансовою системою, з організацією послуг для бізнесів і громадян, з системою підготовки молодих фахівців та налагоджування професійних контактів з колегами, ознайомлення з культурно-історичними пам’ятками міст.

За звітний рік в програмах побувало 30 професіоналів з різних регіонів України.

Члени Україно-Американської асоціації працівників вищої школи у звітному періоді активно формували середовище професійного спілкування для українських працівників різних дисциплін з колегами за кордоном, через активізацію інформаційного обміну шляхом проведення міжнародних конференцій та обмінів, стажувань та навчання, тим самим сприяючи пропаганді наукових і культурних досліджень та винаходів. Так було започатковано Міжнародну освітню тренінг-програму “Літня школа академічного лідерства у вищій освіті”, орієнтовану на підвищення професійного рівня викладачів. Першим етапом програми стало проведення науково-практичного семінару «Інноваційно-комунікаційні технології у вищій освіті» в період з 8 по12 червня 2015 року в Буковелі ( Івано – Франківська область). У семінарі взяло участь 30 викладачів із різних навчальних закладів України. Тренерською командою, яка об’єднала провідних прогресивних спеціалістів у галузі новітніх технологій освіти, випускників міжнародних освітніх програм та проектів, проведено ряд майстер-класів, тренінгів та «круглих столів». Учасники заходу мали унікальну можливість обмінятися думками і перейняти досвід спеціалістів із України та з США, Польщі, Словаччини. Проведення такого заходу стало можливим завдяки спонсорській підтримці та волонтерській діяльності членів асоціації: Крисоватого А., Сайтз О., Десятнюк О., Кулик Р., Амбрик Л., Заклекта О.

Правління асоціації в минулому році заклало основу для розвитку значимості англомовної освіти в умовах сучасного соціально-економічного та культурного розвитку України і сприяло підписанню Меморандуму про партнерство між Тернопільським національним економічним університетом (ТНЕУ) та Солекс коледжем (SOLEX College) Чикаго, (США) і Міжнародною культурно освітньою асоціацією (ІСЕА), (США) спрямованого на реалізацію міжнародних програм для українських студентів, молодих спеціалістів і викладачів. В рамках розробленого проекту планується створити в містах Чикаго та Нью-Йорк (США) центри інтеграції українського освітнього простору в американський для вивчення можливостей організації короткотривалих програм практики вживання англійської мови. Для українських викладачів вищої школи та налагодження контактів із професійними американськими організаціями викладачів англійської мови проведено стажування українських викладачів США.

Для висвітлення діяльності громадської організації за кошти спонсора (співзасновника асоціації О.Сайтз) створено і обслуговується (координатором асоціації Є. Шуликом) сайт  www.uaace.org і сторінка у ФБ https://www.facebook.com/uaace/

Протягом 2015 року на рахунок асоціації поступило коштів 16 900 грн.

Використано 900 грн.

Звіт затверджено на засіданні виконкому асоціації 25.03.2016

Надано до друку 31.03.2016